Dubrovački alter-rock kolektiv se vratio na scenu s trećim studijskim albumom!

Projekt dubrovačkih glazbenika i vizualnih kreativaca Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput InMusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama, 2012. izdaju prvi službeni album Surveillance Of The Environment (za zagrebački indie label Geenger Records) uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend ikad iz Dubrovnika koji je ostvario takvu vrstu suradnje. 2018. objavili su hvaljeni album Correlation, a najnoviji Trans. zaokružuje konceptualnu trilogiju koja lirski i zvučno prativ narativ tamo gdje su se zaustavila prethodna izdanja.

Treći studijski album Trans izašao je 15.11. za Geenger Records, a sve skupa najavio je singl Darkslide koji je dostupan online.

Preslušali smo album i Trans nas je oduševio. Odlično osmišljen i produciran sa pažnjom. Ne mogu se ipak nikako odlučiti pod što bi ga smjestila. Na trenutke zvuči kao da preslušavam synth-rock, a s druge strane se nekako bolje veže uz hard rock. Pjesme vuku kroz vrtlog emocija i pričaju si-fi priču koju doslovno možete osjetiti kako vam prodire kroz tijelo. Naravno, ovisi kolko glasno slušate, ali svakako se uvlači pod kožu i odvlači vas u novi svijet koji je potrebno istražiti.

Jedina boljka ovog albuma, po mom mišljenju, je vokal. Ne toliko zbog samog vokala ili boje vokala, već mi se doima kao da nije dobro ili dovoljno uklopljen u instrumental. Nekako previše odskače od samog instrumentala i previše se ističe pa na trenutke imam osjećaj kao da slušam dvije različite pjesme preklopljene u jednu.

Mimo toga, odlični rifovi i jaki bass nose pjesme uz potporu skladnih bubnjeva i predivnog zvuka syntha. Melodije su me svakako očarale i dopustile mi da se maknem od svakodnevnice i opustim.

Sve u svemu, jako sam iznenađena da se kod nas može naći ovakav bend i čudim se da nije razvikan. Mislim da zaslužuju više medijske pažnje i da su na dobrom putu da daleko doguraju. Neznam za ostale, ali Embassy 516 i Trans definitivno idu na moju play listu, a mislim da je vrijeme i da preslušam prijašnje albume.

Sve što još mogu reć’ je dečki Rock on!

Povezani članci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com