Skotni Vrag “Splet kola” @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 28.03.2024.

Ususret nadolazećem samostalnom koncertu, koji će se održati 28. ožujka u Vintage Industrialu, Skotni Vrag ruši granice forme i žanrovskih obilježja svojim prvim međualbumom „Splet kola”. Riječ je o pjesmama koje je bend snimio u svrhu najave dosadašnjih nastupa, a koje postaju svojevrsni glazbeni spomenar uspješnoj prošlogodišnjoj koncertnoj turneji.


Novo izdanje na kreativan i zabavan način prisjeća na održane koncerte poput nastupa na posljednjem Ferragosto JAM festivalu u pjesmi „100%” ili pak najsjajniji dragulj na kruni uspješne turneje Skotnog Vraga, rasprodani koncert s Daliborovim Granjem održan u zagrebačkom Boogaloou, za koji je bend pripremio tombolu i jedinstveno izvlačenje dobitnika, što se može čuti i u pjesmi „Bouga Lou”.

Kroz deset raznolikih pjesama najbližih formi jingleova Skotni Vrag pokazuje vokalnu potentnost, ali i neviđenu kreativnost te još jednom potvrđuje sposobnost poigravanja s elementima brojnih žanrova, ovog puta Skotni Vrag u kolo je spleo i elektroniku, etno, hip hop, psihodeliju, dub, reggae te groove.


Svojim osebujnim izričajem, nekonvencionalnim vizualnim identitetom (šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje) i pristupom stvaranju Skotni Vrag se vrlo lako nameće kao jedno od zanimljivijih imena domaće alternativne scene. Nakon objave zapaženog istoimenog albuma prvijenca iz 2022. godine i dinamične 2023. godine Skotni Vrag nastavlja s koncertnim aktivnostima i pripremama za prvi veći samostalni koncert koji će se održati u četvrtak, 28. ožujka u Vintage Industrialu, ali i nastavlja rad na pjesmama koje će se naći na novom albumu.

skotnivrag.bandcamp.com
facebook.com/skotnivrag
instagram.com/skotnivrag
tiktok.com/@skotnivrag

Slika: Dostava Zvuka

Povezani članci

KALANDRA & Lili Refrain @ Močvara Zagreb, 04.10.2024.

Norveški progresivni rock folk bend Kalandra dolazi u zagrebačku...

PANTERA @ Arena Stožice (LJUBLJANA), 31.01.2025

Presale: Fri, June 28 at 10am CET - eventim.si / oeticket.com / pantera.com https://www.eventim.si/.../pantera.../performance.html***http://racoonlive.eu/events***Heavy metal...

PIKNIK PARK (Linkin Park Tribute) @ Boogaloo, 26.10.2024.

U subotu, 26. listopada fanovi Linkin Parka u Zagrebu...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com