Izvještaj: Legendarni Parni Valjak u Kutini

24.05.2024. u okviru manifestacije Dani vina u Kutini, Parni Valjak je priredio nezaboravan koncert. Nastup je bio prava muzička poslastica, pogotovo uz prisustvo Igora Drvenkara, koji nije novajlija na sceni. Igor je već poznat iz emisije “A strana” te iz svog benda “GOA”, a njegova energija i karizma na pozornici zaista podižu atmosferu do vrhunca. Čak i oni s bolovima u leđima nisu mogli ostati sjediti.

Drvenkar je svojim predivnim vokalom i pozitivnom energijom uspješno animirao publiku. Interakcija s publikom bila je spontana i prirodna, stvarajući osjećaj zajedništva koji se rijetko viđa na koncertima. Njegova izvedba jednostavno je bila tako dobra da niste željeli da koncert ikada završi. Nije lako preuzeti ulogu pjevača nakon nekoga poput Akija, ali Igor to čini na svoj način, donoseći svoj jedinstveni stil i energiju.

Valjak se i dalje kotrlja, a publika to prepoznaje i cijeni. Pored Igora, i Ana i Tina su dale svoj doprinos kao prateći vokali. Tina je posebno zasjala tijekom izvedbe pjesme “Nedjelja”, dok je Igor svirao usnu harmoniku. Njihova zajednička izvedba pjesme “Da nam ljubav bude navika” bila je emotivan vrhunac večeri, evocirajući sjećanja na Akija, uz dodatak Igorove akustične gitare. Jedno od iznenađenja večeri bila je i izvedba pjesme “Molitva” u kojoj je originalne dionice Dade Topića pjevao Preksi, basist benda, sa svojim fenomenalnim blues glasom.

Koncert je trajao puna dva i pol sata, a nizali su se stari hitovi poput “Ljubavna”, “U prolazu”, “Kao ti”, “Vrijeme ljubavi”, “Neda”, “Jesen u meni”, i “Sve još miriše na nju”. Publika je pjevala iz srca, znajući riječi svake pjesme, a trg u Kutini bio je prepun ljudi. Na nekim pjesmama, upaljači su svijetlili iz obližnjih zgrada, dodajući čaroliju atmosferi. Možda bi momci iz Parnog Valjka trebali razmisliti o češćem dolasku u Kutinu, a ne čekati sljedećih dvadeset godina.

Koliko je Igor pristupačan i pristojan pokazuje i činjenica da mu nije bilo teško fotografirati se s obožavateljima, što, nažalost, nije bio slučaj s ostatkom benda koji su to odbili. Sve u svemu, bilo je predivno, nakon svih godina, doživjeti ovu veliku čaroliju u jednoj maloj Kutini.

Povezani članci

KALANDRA & Lili Refrain @ Močvara Zagreb, 04.10.2024.

Norveški progresivni rock folk bend Kalandra dolazi u zagrebačku...

PANTERA @ Arena Stožice (LJUBLJANA), 31.01.2025

Presale: Fri, June 28 at 10am CET - eventim.si / oeticket.com / pantera.com https://www.eventim.si/.../pantera.../performance.html***http://racoonlive.eu/events***Heavy metal...

PIKNIK PARK (Linkin Park Tribute) @ Boogaloo, 26.10.2024.

U subotu, 26. listopada fanovi Linkin Parka u Zagrebu...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com