M.I.A. with Bleakness u Vintage Industrial Baru

๐”๐“๐Ž๐‘๐€๐Š ๐Ÿ.๐Ÿ๐ŸŽ.๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ’. | ๐•๐ข๐ง๐ญ๐š๐ ๐ž ๐ˆ๐ง๐๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ข๐š๐ฅ ๐๐š๐ซ | ๐”๐ฅ๐š๐ณ ๐Ÿ๐ŸŽ:๐ŸŽ๐ŸŽ | ๐๐ซ๐ž๐ญ๐ฉ๐ซ๐จ๐๐š๐ฃ๐š ๐Ÿ๐Ÿโ‚ฌ / ๐ง๐š ๐๐š๐ง ๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ญ๐š ๐Ÿ๐Ÿ“โ‚ฌ

Iskovan u pustinji Las Vegasa (Nevada 1980.), M.I.A. je godinu dana kasnije migrirao u Kaliforniju, postajuฤ‡i dijelom rane punk scene Orange Countyja, redovito nastupajuฤ‡i u zloglasnom โ€žCuckooโ€™s Nestโ€œ.
1981. bend je snimio devet pjesama. Jedna pjesma sa sessiona pojavila se na kompilaciji fanzina Maximum Rocknroll โ€žNot So Quiet on the Western Frontโ€œ (Alternative Tentacles, 1982.), a joลก jedna na kompilaciji American Youth Report (Bomp, 1982.), dok je ostatak objavljen na โ€žLast Rites for Genocide i MIAโ€œ split LPu (Smoke Seven, 1982).
Nakon nastupa ispred Dead Kennedysa 1983., bend je sklopio ugovor s Jellom Biafrom za izdavanje svog sljedeฤ‡eg LPa โ€žMurder in a Foreign Placeโ€œ na Alternative Tentacles etiketi 1984. Nakon dvije turneje objavljuju โ€žNotes From the Undergroundโ€œ (National Trust) snimljen s legendarnim producentom Thomom Wilsonom (T.S.O.L., D.I., Dead Kennedys, D.O.A. itd.).
Njihov posljednji album, โ€žAfter the Factโ€œ (Flipside) objavljen je 1987., a nakon njega uslijedila je i turneja s Descendentsima.
Nakon tragiฤne nesreฤ‡e, 2008. preminuo je pjevaฤ Mike Conley, a ostali izvorni ฤlanovi Nick Adams (gitara), Paul Schwartz (bas) i Larz Pearson (bubnjevi) nastupaju s Adamsom kao novim vokalom.
Proลกle je godine francuska izdavaฤka kuฤ‡a Modern City reizdala โ€žNotes From the Undergroundโ€œ i โ€žAfter the Factโ€œ kao poseban dvostruki LP.
Za proslavu 40. godiลกnjice ploฤe, Modern City i Alternative Tentacles ovog ฤ‡e ljeta reizdati โ€žMurder In a Foreign Placeโ€œ uz 8 prethodno neobjavljenih pjesama.
Bend se udruลพuje s Bleaknessom iz Pariza te se po prvi put ikad upuฤ‡uje na turneju po Europi sa 10 koncerata u 10 dana i 6 zemalja (Njemaฤka, ฤŒeลกka, Maฤ‘arska, Hrvatska, Italija i Francuska).
________________________________________________________________________________

Osnovan u Nantesu 2016., Bleakness je ubrzo svirao u svim dvoranama u gradu prije nego ลกto je izdao svoj prvi EP i otiลกao na prvu europsku turneju na kojoj isporuฤuje svoj mraฤni i melankoliฤni punk rock.
Godinu dana kasnije, bend se smjestio negdje izmeฤ‘u Pariza i Lyona i snimio prvi album, โ€žFunktionally Extinctโ€œ koji je objavljen upravo na vrijeme za njihovu turneju s grฤkom braฤ‡om Chain Cult krajem 2019., prije nego ลกto je svijet stao na dvije godine.
Vrijeme koje su dobili otkazivanjem dvije europske turneje 2020. iskoristili su za pisanje novog albuma.
Slijedeฤ‡i isti put kao i na prethodnim snimkama, Bleakness s ovim albumom istraลพuje utjecaje iz 80-ih, poput engleskog post-punka i kalifornijskog death rocka koje mijeลกa sa svojim hardcore punk korijenima. Rezultat je mraฤan i energiฤan, angaลพiran i melankoliฤan.
Bleakness uzima atmosferu ranih dana gotha u koji unosi snaลพnu dozu hardcore bijesa, a poput glazbe, njihovi su stihovi mraฤna opservacija vremena u kojem ลพivimo. ‘Life At A Standstill’ zbirka je ลพivotnih priฤa jedne potlaฤene i bijesne generacije.
Bleakness nam se vraฤ‡a u Zagreb isporuฤiti svoju mraฤnu poruku u vidu jednog energiฤnog showa, ovaj put uz ekipu iz Orange Countyja, u naลกem domaฤ‡em Vintage Industrial Baru.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 12โ‚ฌ moลพeลก kupiti u Tratinskoj 34, ili putem weba —> https://bit.ly/mia-bleakness-ulaznica

๐Œ.๐ˆ.๐€.
https://www.facebook.com/MIA.PUNK.BAND
https://www.miapunkband.com/
https://www.instagram.com/mia.punk.band/
https://bit.ly/4bMAEOc

๐๐‹๐„๐€๐Š๐๐„๐’๐’
https://www.facebook.com/Bleaknesspunk
http://bleakness.fr/
instagram.com/bleaknesspunk
bleaknesspunk.bandcamp.com

Povezani ฤlanci

Tanz Noir + The Cure party @ DVA OSAM,ย 21.09.2024.

U subotu, 21. 9., u DVA OSAM nas oฤekuje...

14. po redu memorijalni koncert za Tunu @ VIB, 28.09.2024.

16.08.2024. navrลกilo se 15 godina od prerane smrti Antuna...

Grunge Night @ Glazbena Kuฤ‡a Bar, 20.09.2024.

Dragi ljubitelji glazbe, pripremite se za nezaboravnu veฤer uz...

Edo Maajka na Sceni Rogoz @Varaลพdin

VRIJEME: 19.09.2024 u 21:00MJESTO: Scena Rogor, HNK Varaลพdin Najavljujemo koncert...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com