Manifest crnila: 𝗑𝗨𝗒𝗩𝗒 π—§π—˜π—¦π—§π—”π— π—˜π—‘π—§π—’, π—›π—˜π—œπ—›π—”π—œπ—­π—œ, π—‘π—˜π—¨π—₯π—’π— π—”π—‘π—–π—˜π—₯, π——π—˜π—­π—œπ—‘π—™π—’π—₯π— π—”π—–π—œπ—π—˜ @ Močvara, 23.11.2024.

Zastanimo nakratko u buduΔ‡nosti koja se često okreΔ‡e svojoj proΕ‘losti. UzimajuΔ‡i sve ono Ε‘to je bilo korisno, suvremeni hommage ovom vremenu stvara neke nove narative koji su sada dobrano prilagoΔ‘eni u neΕ‘to sasvim drugačije iako su utemeljeni u onome Ε‘to je bilo nekoΔ‡. Pogotovo glazba.

Kao da velik dio scene ostaje zaluΔ‘en ritmovima minulih 80’-ih. Unutar toga, zajednički inspiraciju traΕΎi i agresija punka i plesna sudbina synth pop-a. NaΕ‘e namjere u pomirenju dvoakordnih rifova i sintisajzera su časne, a naΕ‘i gosti su baΕ‘ sjajan primjer ovoga svega. Upadamo u vrtlog nekog naΕ‘eg multiversa i iz arsenala vadimo najbolje od najboljeg i pripremamo koncert koji je istovremeno i party. PastiΕ‘ dugo nije bio ovako zavodljiv jer s nama su:


Manifest crnila:
𝗑𝗨𝗒𝗩𝗒 π—§π—˜π—¦π—§π—”π— π—˜π—‘π—§π—’ (synth pop, SAD)
π—›π—˜π—œπ—›π—”π—œπ—­π—œ (hardcore punk, Zagreb)
π—‘π—˜π—¨π—₯π—’π— π—”π—‘π—–π—˜π—₯ (dark synthwave, Slovenija)
π——π—˜π—­π—œπ—‘π—™π—’π—₯π— π—”π—–π—œπ—π—˜ (egg punk, Zagreb)
Subota 23.11.2024.
Močvara

Early bird: 12 €
Pretprodaja: 14 €
Dan koncerta: 16 €

Pretprodaja ulaznica:
https://bit.ly/ulaznice-nuovo-testamento


𝗑𝗨𝗒𝗩𝗒 π—§π—˜π—¦π—§π—”π— π—˜π—‘π—§π—’ (synth pop, SAD)

Tamo negdje na pola puta izmeΔ‘u Bologne i Los Angelesa se nalazi plesni temelj novog dance poretka. Nuovo Testamento se javlja kao trenutno jedna od vodeΔ‡ih sila podzemlja koje voli plesati. Članovi su svoje iskustvo tesali u darkwave, crust punk i ostalim tome sličnim ΕΎanrovima. TΓΈrsΓΆ, Horror Vacui, Crimson Scarlet i Sheer Mag članovi sluΕ‘aju svaΕ‘ta, ali sadaΕ‘nje čudoviΕ‘te su stvorili uzimajuΔ‡i utjecaje italo disca uz vrlo vrlo izraΕΎen synth pop i coldwave pristup.

Kao i inače, početak benda je skroman. MeΔ‘utim, ploče su se počele prodavati prebrzo, publika je rasla i rasla iz nastupa u nastup i subotnja večer uz ove junake je svakako neΕ‘to Ε‘to nismo htjeli propustiti. Turneja je najava njihova anticipirajuΔ‡eg Lp-a β€œLove Lines” koji dalje istraΕΎuje mračno i osobno ali s namjerom da postane instantni dance klasik. Novih osam traka skriva bogatu sintisajzer situaciju s pulsirajuΔ‡im perkusijama i dakako zavodljivim vokalom koji svjedoči potrebi za pokretom, vezom i autonomijom. Revolucija kreΔ‡e ispred plesna podija! Nemojte ne biti djelom toga.

https://avantrecords.bandcamp.com/album/new-earth
https://www.instagram.com/nuovotestamento.band
https://facebook.com/p/Nuovo-Testamento-61552120419199
https://open.spotify.com/artist/70MnQHSuHcHizcq5qma5vA
https://www.youtube.com/channel/UC6E1YwZLF26NVBxbgA25iyw


π——π—˜π—­π—œπ—‘π—™π—’π—₯π— π—”π—–π—œπ—π—˜ (egg punk, Zagreb)

Ipak, zamisao ova susreta je dodati i dinamičnu podrΕ‘ku. I to u plesnom ali i u pank obliku. Prije svega iz kaljuΕΎe kanalizacije se Ε‘ire Ε‘takci iz benda Dezinformacije. Iako su nastali kao razbibriga Left To Starve, UxBxTx i Koridor ekipe, polako se i sami afirmiraju u lokalnu silu koja je odlučila svoje staroΕ‘kolske punk korijene osuvremeniti zvukom sintisajzera i onoga Ε‘to ovih dana spotify generacija naziva egg punkom. Ima tu Devo Ε‘kole, ali to je i dalje lokalni kaos ekipe koja ima neΕ‘to za reΔ‡i. Kazeta β€œPijesak u oči” je pronaΕ‘la svoj put do vaΕ‘ih kaziΔ‡a, a svima onima koji bend joΕ‘ nisu vidjeli, sjajna prilika za čagicu.

https://dezinformacije.bandcamp.com


π—›π—˜π—œπ—›π—”π—œπ—­π—œ (hardcore punk, Zagreb)

Osim njih, tu su i tvrda braΔ‡a iz rapom nabijena punka benda Heiheizi. Od njihova nastupa u Močvari je proΕ‘lo predugo i imati tulum bez njih je onako, dosta loΕ‘a ideja. Momci nisu toliko ove godine na cesti, peglaju probe, rade nove stvari, pokuΕ‘avaju stabilizirati postavu i nakon pokoravanja Europe od preko 40 dana su stvarali tvrd temelj onoga Ε‘to najbolje rade, a to je gaΕΎenje svega pred sobom. Očekuje vas 20 minuta posvemaΕ‘nje buke i bijesa koji Δ‡e taman dobro doΔ‡i kako bi se odmorili od plesa.

https://heihaizi.bandcamp.com/album/heihaizi-s-t
https://www.instagram.com/heihaizi
https://open.spotify.com/artist/5NaYFLzziNAxnuEnTnU2qw


π—‘π—˜π—¨π—₯π—’π— π—”π—‘π—–π—˜π—₯

A za sam, sam kraj večeri joő jedna premijera! Neuromancer iliti őto se dogodi kada dva lika čitaju puno previőe cyber punk literature i osim őto razmiőljaju o ideoloőkim implikacijama tijela u kiberprostoru, rade super kul mjuzu. Ovo je prva prava regionlana dark synthwave institucija čiji se zvuk oslanja na ono őto rade ovih dana Carpenter Brut i Dance With The Dead. Zamislite plesnu elektroniku za žestoku ekipu. Voljeli ste Terminator sagu i fali vam takva soundtracka. A i Blade Runner vam je drag, a ovo kao da je glazba baő za takav film. Glasne gitare, neonska svjetla, projekcije i sve ono őto nismo imali prilike do sada vidjeti su dio ove večeri. Opako?! Nama se čini i preopako.

https://neuromancerofficial.bandcamp.com
https://facebook.com/neuromancerofficial
https://www.instagram.com/neuromancerofficial
https://open.spotify.com/artist/1wL86cabAYR3O4vd2dTvl2


Drugim riječima, spoj punka i plesa, stajanje na kraj nepomičnom mrdanju tijela i uključivanje u pokret nečega viΕ‘eg osim glave su naΕ‘a misija. Ne propustite koncert mjeseca! Ovakva suluda kombinacija se neΔ‡e ponoviti tako skoro.

*prije i nakon koncerta, prigodna sluΕ‘aona punk i synth tematike s naglaskom na ’80s…


Manifest Crnila:
https://mochvara.hr/manifest-crnila/
https://www.facebook.com/Manifestcrnila

Crnilo Booking:
www.facebook.com/manifest.crnila
www.instagram.com/crnilo_booking
www.tiktok.com/crnilo.booking

Naslovna slika: Močvara

Povezani članci

OGENJ unplugged @ Podravski motivi, Koprivnica, 06.10.2024.

U sklopu Podravskih motiva 2024., jedan od najaktivnijih i...

OGENJ unplugged @ Podravski motivi, Koprivnica, 04.10.2024.

U sklopu Podravskih motiva 2024., jedan od najaktivnijih i...

Partibrejkers @Scena Rogoz, VaraΕΎdin

VRIJEME: 5.10. / 22:00 hMJESTO: Scena Rogoz, VaraΕΎdinULAZNICE: 25€...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com